Actualitat

<< Altres noticies
Ajuntament de les Borges Blanques - 03/03/17

Exposició "Alternança" de l'artista Gabriela Fernández.

 (Del 3 al 26 de març de 2017)

Cartell de l'exposició "Alternança". Cartell de l'exposició "Alternança".

La INAUGURACIÓ de l'exposició "Alternança" de l'artista Gabriela Fernández es farà avui, dia 3 de març, a les 20 h a la Sala 25400 de l'Espai Macià, i estarà oberta a tothom  fins al 26 de març.

Sempre es podrà visitar en l'horari de l'Espai que podeu consultar a la nostra pàgina web www.espaimacia.cat.

La mostra consta de set tapissos de diferents mides, que Fernández ha anat creant entre els anys 2013 i 2017, destacant el més gran, que fa aproximadament 1,40 x 1,60 metres. A més, l'exposició comprèn també obres amb collage i aquarel·les amb dibuix, que l'autora ha batejat amb el nom 'Jocs d'estiu': hi ha 12 collages d'una serie de 25 fets l'estiu del 2016 i 8 aquarel·les amb dibuix, que són de l'estiu del 2015 i algunes del 2016.

Pel que fa als tapissos, Fernández explica que per fer-los només utilitza fibres naturals d'origen animal (llanes i seda) i vegetals (cotó, soja, bambú, lli, etc.). A més, ella mateixa s'encarrega de tenyir-les de manera natural, principalment amb plantes (fulles, flors, fustes, etc.). D'altra banda, els collages que es poden veure a l'exposició, estan fets amb retalls de números vells de la revista 'Art', que es publica a Hamburg. Amb ells, segons l'autora, "represento sentiments, emocions i, a vegades, interpretacions de fets del moment".

Segons explica l'artista, "questa exposició no té un tema, jo no treballo amb temes, treballo més que res amb tècniques i no totes al mateix temps. D'aquí nom de l'exposició, 'Alternança'".

Gabriela Fernández

De la seva obra, "el que més m'interessa com a creadora, són el tapissos", segons explica ella mateixa. Fernàndez és alumna d'Edith Schaar (artista alemanya resident a la Floresta) des de fa uns 15 anys. Diu que d'ella "he après quasi tot el que sé en aquest àmbit".

D'altra banda, l'autora de l'exposició 'Alternança' també ha fet un curs a Cristosende (Ourense, Galícia) amb l'Anna Champeney (artista tapissera anglesa) en la modalitat de tapís tradicional gallec. L'artista va vincular-se al món de l'art de ben petita, una tasca creativa que ha combinat però amb la faceta musical, ja que ha estudiat piano durant 20 anys. Fernàndez explica que "sempre m'ha agradat treballar amb les mans en diverses activitats creatives", una feina que ara exposa en públic a l'Espai Macià de les Borges.

En finalitzar l'acte hi haurà un tast de productes de la terra amb degustació de cerveses de la Cerveseria O'Brothers. No hi podeu falta!

Organitza: Ajuntament de les Borges Blanques.

#exposició #pintura #tapís #art #cultura #EspaiMacià #LesBorgesBlanques #LesGarrigues #GabrielaFernández #CerveseriaOBrothersEspai Macià

Plaça Ramon Arqués, 5
25400 Les Borges Blanques

Tel. 973 140 874

També som a:

 • Facebook
 • Twitter
 • Youtube
 • Instagram

© Espai Macià, tots els drets reservats

 • Ajuntament de les Borges Blanques
 • Fons Europeu FEDER
 • Memorial Democràtic
 • PlanE
 • Diputació de Lleida. Patronat de Turisme
 • Institu d'Estudis Ilerdencs
 • Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura