Actualitat

<< Altres noticies
18/05/2011

L’Espai Macià i el Mirador col·laboren en la senyalització conjunta

Els cartells informatius conjunts es van instal·lar ahir a les entrades de les Borges Blanques. 2.500 persones han visitat l’Espai Macià en el primer mes de funcionament

Les Borges Blanques, 18 de maig de 2011

L’Ajuntament de les Borges Blanques i el Consell Comarcal de les Garrigues han arribat a un acord per tal d’aprofitar la senyalització als carrers dels dos equipaments de la ciutat: l’Espai Macià i El Mirador (Centre de descoberta de les Garrigues). Els primers cartells informatius i direccionals es van començar a instal·lar ahir dimarts a diferents punts del municipi.

L’alcalde de les Borges Blanques, Miquel Àngel Estradé, i el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Josep Lluís Balsells van signar aquest acord el passat 12 de maig. El conveni de col·laboració preveu la reutilització del cartells que actualment disposava el Consell a les Borges Blanques als quals s’hi afegiran nous cartells informatius i direccionals.

Els cinc cartells s’estan col·locant a les principals entrades a la ciutat de les Borges Blanques: N-240 direcció Lleida, N-240 direcció Tarragona, C-233 direcció Mollerussa, C-233 direcció Castelldans i LV-7031 direcció a Cervià de les Garrigues. A més també hi haurà la senyalètica direccional al centre del municipi. L’acord també inclou la col·locació de quatre rètols informatius fora del terme municipal de les Borges Blanques, a municipis propers. Aquesta senyalització incorporarà la direcció cap a l’Espai Macià i el Mirador i la distància restant fins als equipaments.

Més de 2.500 persones visiten l’Espai Macià

D’altra banda, l’Espai Macià ha celebrat el seu primer mes d’obertura amb unes xifres de visitants de 2.500 persones. D’aquests, cal destacar a més del borgencs, persones procedents de Barcelona i de la demarcació de Lleida. Els responsables de l’Espai Macià valoren molt positivament aquesta xifra que deixa palès la importància que va tenir Francesc Macià i l’estima que li té la gent.

Espai Macià

L’Espai Macià és un equipament cultural de les Borges Blanques dedicat a difondre el llegat, la figura, trajectòria i manera d’entendre el món de Francesc Macià. Va obrir les seves portes el 14 d’abril, coincidint amb la commemoració del 80è aniversari de la proclamació de la República Catalana. Al mateix temps l’equipament també neix amb l’objectiu de ser un punt de partida a partir del qual es pugui iniciar la descoberta turística de la zona de les Garrigues ja que també alberga l’Oficina de Turisme Local i Comarcal.

El Mirador

El Mirador (Centre de descoberta de les Garrigues) és un equipament del Consell Comarcal de les Garrigues anteriorment conegut com C.I.G. (Centre d’Interpretació de les Garrigues) el qual ha estat reformat recentment incorporant nous audiovisuals en els quals la pedra i l’oli són els fils conductors per tal de descobrir els recursos turístics de la comarca (Parc Temàtic de l’Oli, Espai Macià, Vilars, Cogul, etc...) així com també hi destaca un audiovisual on s’explica els beneficis de l’oli d’oliva per a la salut. Espai Macià

Plaça Ramon Arqués, 5
25400 Les Borges Blanques

Tel. 973 140 874

També som a:

 • Facebook
 • Twitter
 • Youtube
 • Instagram

© Espai Macià, tots els drets reservats

 • Ajuntament de les Borges Blanques
 • Fons Europeu FEDER
 • Memorial Democràtic
 • PlanE
 • Diputació de Lleida. Patronat de Turisme
 • Institu d'Estudis Ilerdencs
 • Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura