Actualitat

<< Altres noticies
SomGarrigues - 08/05/2013

Les Borges Blanques tindrà una sala permanent a Toluges

Les Borges i els seus atractius, especialment l'Espai Macià, seran presents de forma permanent a la ciutat nord-catalana de Toluges (comarca del Rosselló), concretament en un espai de 15 m2 dins de la futura mediateca que s'hi construeix i que s'inaugurarà, previsiblement, el proper mes d'octubre.

Foto conjunta de la comitiva borgenca i representants locals (foto: Ajuntament de les Borges) Foto conjunta de la comitiva borgenca i representants locals (foto: Ajuntament de les Borges)

Una delegació de les Borges Blanques, encapçalada per l’alcalde Enric Mir, va visitar dijous passat la ciutat, amb qui les Borges està agermanada des de l’any 1980, i va poder veure les instal·lacions que acolliran aquest punt de promoció permanent. La visita també va servir per formalitzar l’establiment d’una trobada anual dedicada als actes d’agermanament entre les dues ciutats, que es durà a terme de manera alternativa a les Borges i a Toluges.

La sala de promoció de l’Espai Macià, les Borges i la cultura garriguenca en general estarà exposarà productes gastronòmics del territori, com l’oli i el vi, entre d'altres. Per la seva banda, l’Oficina de Turisme situada a l’Espai Macià dedicarà un espai a la vila de Toluges. “Es tracta d’un projecte d’una gran importància per a la cultura de les Borges i de les Garrigues”, afirma Enric Mir. “Des de fa 32 anys la ciutat està agermanada amb Toluges i de manera progressiva hem anat establint i fent més forts els nostres vincles, que es basen sobretot en el fet de compartir una mateixa cultura: la catalana. Ara, amb la creació d’aquest punt de promoció dedicat a l’Espai Macià i a les Borges, aquesta col·laboració es fa més forta que mai”, afirma.

Trobades en motiu de les respectives festes

A més de l'alcalde, la comitiva borgenca estava formada pel responsable de l’Espai Macià, Josep Segura, la tècnica comarcal de Joventut, Ariadna Salla, i el director de l’Escola de Campaners de les Borges, Pere Giné, que van ser rebuts per les autoritats locals. Durant la visita, es va acordar que una delegació de les Borges viatgi els propers 24, 25 i 26 de maig a Toluges per participar a les tradicionals Festes de Pau i Treva. Està previst que en aquesta celebració, que rememora les assemblees constituïdes per l’Abat Oliva a Toluges i que es consideren l’origen de les Corts Catalanes, hi tingui lloc una demostració per part de l’Escola de Campaners de les Borges, així com una reunió per explorar possibles acords a nivell comercial, entre d’altres. Per la seva part, les autoritats del municipi nord-català visitaran les Borges per Festa Major, al setembre. Enllaços relacionats

Espai Macià

Plaça Ramon Arqués, 5
25400 Les Borges Blanques

Tel. 973 140 874

També som a:

 • Facebook
 • Twitter
 • Youtube
 • Instagram

© Espai Macià, tots els drets reservats

 • Ajuntament de les Borges Blanques
 • Fons Europeu FEDER
 • Memorial Democràtic
 • PlanE
 • Diputació de Lleida. Patronat de Turisme
 • Institu d'Estudis Ilerdencs
 • Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura